Budi jači, reci stop sajber nasilju!

Budi jači, reci stop sajber nasilju!

Autor: MONDO

Na sajtu YouTube objavljen je edukativni spot s ciljem da ukaže na opasnost od sajber nasilja. Autori su mladi Novosađani koji žele da ukažu na opasnosti koje kruže Internetom, a čije žrtve ponekad mogu biti i oni najmlađi.
Video spot pod nazivom „Budimo jači od nasilja“ je prevashodno namenjen mladima kao najvećim korisnicima društvenih mreža, koji često nisu ni svesni da su bili žrtve sajber nasilja, kao ni da su bili ti koji vrše nasilje.

Autori spota obrazložili su da je njegov cilj pre svega informisanje i podizanje svesti, na prvom mestu mladih, o opasnostima koje se javljaju na Internetu, o elektronskom nasilju, o prevenciji i razvijanju sigurnosnog i bezbednog okruženja u onlajn svetu.

Pogledajte video:

Na njihovoj Facebook stranici možete podeliti korisne savete i pružiti podršku u borbi protiv elektronskog nasilja.

Za edukativni spot zadužen je tim sajber pionira BalkanIDEA-e Novi Sad koji ga je osmislio u okviru realizacije projekta „Sajber pioniri 2.0“. U timu radi četvoro mladih Novosađana.

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu, kroz implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade, kao i u okviru konkursa „Zdravo internet“ Fondacije „Ana i Vlade Divac“ koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo Srbija.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s