Смернице за унапређивање улоге ИКТ у образовању

Смернице за унапређивање улоге ИКТ у образовању

nps

Национални просветни савет израдио је и усвојио, на својој 98. седници одржаној 10. децембра 2013. године у Београду, документ Смернице за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању.

Појавом и брзим развојем информационо-комуникационих технологија (ИКТ) знатно су промењене околности под којима, како у економском тако и у социјалном смислу, функционишу и развијају се друштвене заједнице. Ове промене имају утицај и на образовање од кога се очекује да одговори на бројне захтеве, који између осталог произилазе и из економије засноване на стварању знања. Стицање знања и вештина у области ИКТ један је од предуслова за социјалну укљученост у савремено друштво и тржиште рада, док је дигитална писменост уврштена у скуп кључних компетенција савременог човека. Нема сумње да ИКТ треба да буду интегрисане у систем образовања како би се постигло квалитетно образовње за све. Ипак, стратешки приступ, модели имплементације, начини на које ће се реализовати бројне иницијативе и активности још увек представљају изазов како развијених, тако и земаља у развоју.

Из тог разлога, у складу са својом законом дефинисаном функцијом (предлагање мера за унапређивање праведности, квалитета и ефикасности образовног система, доношење планова и програма, утврђивање различитих стандарда) Национални просветни савет је израдио документ под називом Смернице за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању.

ИЗВОР: http://www.pdis.org.rs/pdis/index.php?option=com_content&view=article&id=2256:nps95smernice&catid=8:strategija2020&Itemid=36

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s