Извештај

9c0fc9da43438c2fa3b64c9c1534bf8f_400x400mladimin

 

Наша „Сигурна мрежа“ – то јест ученици и наставници Информатичке секције Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка су приликом окупљања у току првог полугодишта усагласили договор да се одрже трибине током октобра и новембра месеца захваљујући Пројекту Мнистарства омладине и спорта и Форума цивилне акције из Пожеге „ФОРЦА“ под слоганом „Млади су закон“. „Сигурна мрежа“ и у складу са називом за теме овогодишњих трибина изабрала је болести зависности, секте и како их препознати, дигиталну зависност, како се заштити од опасности које вребају питем интернета као што су злоупотреба личних података, дигитално насиље и других облика злостављања, узнемиравања и злоупотребе.
Активности на припреми и реализацији ових трибина су се сукцесивно одвијале кроз неколико фаза.
Прва фаза:
Стартовали смо крејем септембра месеца састанцима на којима смо упознали наше чланове са тематиком којом ћемо се бавити везано за припрему материјала за предавања. Затим наглашено је да ћемо покушати да прикупимо што више новца од улазница које ће бити у облику произвољног новчаног прилога посетилаца трибине и да ће се тај новац поклонити лицима – која су угрожена овогодишњим поплавама.
Поделили смо се у тимове волонтера по принципу професор/и – као ментор и ученик (ученици). Тим за креирање анкета, Тим за психолошке аспекте, Тим за социолошке аспекте, Тим за биолошке аспекте, Тим техничке подршке, Тим који ће одрадити графички дизајн, Тим музичких уредника, Тим глумаца.
У другој фази Тим за креирање анкета је спровео анкету, затим су приступили обради података и анализи истих.
По анализи анкете резултате су преузели сви тимови да би се лакше фокусирали на циљеве.
Одржавани су састанци неколико пута у току седмице где се консултовало, пробало и тестирало предавање и уједињавали смо сегменте у једну велику смисаону целину.
Трећа фаза се састојала уз генералних проба, креирања и штампања флајера, постера, протокола који су истовремено дељени по школи ученицима и наставницима коа позивнице, такође смо их достављали и родитељима пошто су и они наша циљна популација. Извршили со набавку бомбона и балона намењених да поделимо посетиоцима трибине.
Четврта фаза: Реализација самих трибина: Прва трибина је одржана 13.10.2014. године у Техничкој школу у Чачку. Друга трибина је реализована 28.11. 2014. Године у Прехрамбено-угоститељској школи у Чачку. Дана 29.11.2014. године ученици су отишли на наједнодневни излет по околини Чачка.

1455928_10203032182627295_5186895509971322107_n
Волонтерке

 

 

Публика
Публика у Прехрамбеној школи
Публика у Техничкој школи
Публика у Техничкој школи

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s