Позив за учешће у „Европској недељи програмирања“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвало је све школе, ученике и наставнике да у недељи од 10. до 18. октобра 2015. године узму учешће у трећој по реду „Европској недељи програмирања“ (Europe Code Week).

25.09. ЦОДЕWЕЕК.ЕУ

Иницијатива за ову манифестацију потекла је од Европске комисије за Дигиталну агенду и Европског директората за образовање и културу, а у Србији од Друштва за информатику Србије.

Током Европске недеље програмирања у школама се могу организовати  радионице на којима ће наставници који се баве програмирањем обучавати ученике, колеге, родитеље. На иницијативу наставника, радионице могу водити и родитељи који познају програмирање. Скупови се могу организовати и у сарадњи са локалним предузећима, невладиним организацијама, заинтересованим грађанима. Такође, могу се организовати забавна такмичења, а све активности треба да приближе информационе технологије што ширем кругу грађана и да укажу да је дигитална писменост неопходна у модерном друштву.

Више информација о Европској недељи програмирања може се  наћи на веб страни http://codeweek.eu/, док су упутства, материјали и ресурси за програмирање доступни на страни http://events.codeweek.eu/guide/. Планиране активности се пријављују на мапи догађаја у месту предвиђеном за Србију, а на интернет страници http://events.codeweek.eu.

Србија је прошле године по први пут учествовала у овој манифестацији и са 102 активности заузела је девето место на ранг листи учесника.

Извор: http://www.mpn.gov.rs/aktivnosti-mpn/vesti/2081-poziv-za-ucesce-u-evropskoj-nedelji-programiranja

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s